• +381 32 770 341, +381 32 770 407

  • inko@metalac.com

Upustvo za održavanje

Za svakodnevno čišćenje

Najbolje je nastale nečistoće smesta obrisati mekom krpom. Mrlje bi trebalo isprati toplom vodom, a za čišćenje upotrebiti meku krpu od mikrovlakana i obični deterdžent ili sredstva za čišćenje koja se koriste u domaćinstvu (Cif, Ajax, Mr. Muscle, Meglio i sl.). Površinu uvek čistiti kružnim pokretima.

Otpornije mrlje i mrlje

koje su nastale prolivanjem tečnosti kao što su kafa, čaj, sokovi od voća i povrća, crveno vino, kečap, mastilo, hemijska olovka...
Prolivenu mrlju smesta obrisati mekom krpom i površinu isprati toplom vodom. Za otpornije mrlje na mat površinama upotrebiti krpicu za čišćenje (sunđer -Vileda Glitzi) i očistiti razređenom varikinom (¾ varikina : ¼ voda) ili finim abrazivnim sredstvom za čišćenje. Površinu nekoliko puta isprati toplom vodom i obrisati mekom suvom krpom. Za čišćenje sjajnih površina upotrebljavati meku krpu i fino polirno sredstvo.

‐ tragovi od tvrde vode

Za otklanjanje ovakvih mrlja najbolje je koristiti sredstva za odstranjivanje kamenca koja se koriste u domaćinstvu (sredstva za čišćenje kupatila). Na površinu naneti sredstvo i ostaviti da deluje 2‐3 minuta. Uzeti meku krpu od mikrovlakana i trljati površinu kružnim pokretima. Nakon trljanja, površinu nekoliko puta isprati toplom vodom i obrisati mekom suvom krpom.

Ogrebotine i zarezi

Nikada ne seckajte i ne režite direktno na granmatrix radnoj površini. Obavezno koristite dasku za sečenje.

Na bojama tamnijih nijansi i jače pigmentiranim uniform bojama tragovi korišćenja u vidu zareza i ogrebotina od svakodnevne upotrebe mnogo su primetniji nego na svetlijim bojama sa teksturom. Granmatrix je homogen po celom svom preseku, tako da površina može da se potpuno obnovi, a manje mrlje i zarezi otkloniti. Za ovakve korekcije je potrebno malo veštine i najčešće odgovarajuće rotacione polirke, pa je najbolje obratiti se onome ko Vam je ploču ugradio. Dublje zareze i ogrebotine treba izbrusiti polir papirom granulacije 180‐220 dok se ne uklone.

Nastavlja se brušenjem granulacijom 320 ‐ 400, 600. Zatim celu površinu očistite finijim abrazivnim sredstvom za čišćenje. Sjajne površine potrebno je brusiti šmirgl papirom granulacije do 600 ‐ 800 ili više. Da biste dobili ravnomernu površinu proizvoda potrebno je izbrusiti sve
vidljive površine.Preuzmite pdf - Upustvo za održavanje.